Különc királylány

Egyszülős családmodell, mint a deviancia melegágya, basszus, már megint én vagyok kiátkozva!

Olvastam egy cikket, a Budapest Pride kapcsán.  Én, mint egyedülálló szülő megint kiátkozott lettem.  A “pestisrácok” oldal nyíltan vállalja a konzervatív értékeket. Ezzel nincs is bajom, míg nem tesznek olyan kijelentéseket, ami számomra sértő, megalázó, és teljes mértékben elvakult. 

“…..a konzervatív álláspont igazára. Eszerint a devianciák újratermelik önmagukat, a csonka családban felnövő, bántalmazott vagy elhanyagolt gyerekek közül kerül ki az iskolából kibukók, viselkedési zavarosok, elváltak, szenvedélybetegek, bűnözők, öngyilkosok, szexuális devianciák felé fordulók nagy többsége, akik aztán felnőve gyakran hasonló sorsot örökítenek tovább gyerekeikre is.”

Tehát én, mit egyedülálló anya, a társadalom legalja vagyok, aki, mint genetikai betegséget továbbadom a fiaimnak, a devianciát. Deviancia már az is, hogy elvált a státuszom. Oké értem én, hogy család, meg papa, mama gyerekek, de 20 évesen én sem úgy léptem bele a holtodiglanba, hogy a két gyerek után apa lelép egy szőkével.

Apropó, nem őt szidva, de halkan megjegyzem, új család, papa, mama gyerekek, új gyerek, így az új feleségével és annak előző társától meglévő két gyerekkel háromgyerekes “mintacsalád” lettek, óriási állami támogatással. És mennyi apuka van aki új család, új alom, maximális állami támogatás mellett kezd új életet. És mennyi apuka van, aki küzd a gyerekéért, és mennyire lett “trendi” anyaként lelépni a gyerekek mellől. Aki egyedül MARAD a gyerekekkel, az nem feltétlenül ezt az életet akarta, nem azért lett szülő, hogy aztán egyedül nevelje fel csemetéit.

És mennyivel jobb egy olyan család, ahol papa, mama, gyerekek csupa szív szeretet a kívülállók felé, de otthon terror van, akár fizikai, akár szóbeli bántalmazás? Egy családban minden mindig happy? Mindig minden csupa öröm, móka, kacagás? Biztos, hogy csak az egyedülálló szülők gyermeke lesz drogos, rossz tanuló, öngyilkos, depressziós? 

Vagy az is boldog békés, frusztrációtól mentes életet él, családban, ahol az egyik szülő alkoholista, vagy bántalmazó, de milyen jó neki, mert családban él! És sorolhatnám azokat a helyzeteket, amikor a család mérgezőbb jelenség mint, ha egyedülálló szülő neveli a gyereket. 

És uram bocsá, mi a helyzet azokkal a nőkkel, akik amikor bejelentették, hogy jön a baba, apuka lelép, mert még nincs rá felkészülve, még élni akar? Na azok a nők a többszörösen legalják, hiszen, ha ennek hatására elvetetik a magzatot, akkor még nagyobb bűnt követnek el, viszont, ha vállalják és egyedül is nekivágnak a gyereknevelésnek, akkor pedig tönkreteszik a gyereket. 

Egy egyedülálló csak és kizárólag rossz példát mutat? Az a szülő mutat rossz példát, aki nem eldobta a gyerekét, hanem két szülő helyett állja a sarat, próbál megteremteni mind lelki, mind testi, mind anyagi egyensúlyt? Az a szülő mutat rossz példát, aki marad, aki küzd, harcol a gyerekéért, aki akár segítség nélkül rendezi az életüket, aki, ha kell ápol lelket, testet, éjszakázik, ha lázas, de reggel ugyanúgy toppon kell lennie, mert nincs mellette senki, aki megosztaná vele a terheket? Az a szülő a leprás, a genetikai korcs, aki reggel ébreszti, útnak indítja iskolába, óvodába, majd ha hazaér akkor lecke, tanulás, vagy  “csak” együttlét, aki egy személyben mos, főz, takarít, akinek nincs senkije, hogy helyette, vagy vele együtt porszívózzon, rendet rakjon, karton ásványvizeket cipeljen? 

Az a szülő mutat rossz példát, aki megtesz minden tőle telhetőt? Lehet, hogy nem tökéletes, lehet, hogy nincs mindig minden rendben, lehet, hogy vannak napok, pillanatok, amikor összeomlik, de minden nap az év 365 napján szülő, akinek varázsolnia kell. És ebbe a varázslásba néha csúsznak hibák, sikerülnek félre  dolgok, néha van anyagi csőd, néha van lyukas zokni. 

Miért azt kell büntetni, azt kell kiátkozni, aki egyedül MARAD a gyerekkel, gyerekekkel? Miért nem büntetik azt a szülőt, aki lelép, aki ezt a helyzetet megteremti, akár egy másik kapcsolatért, akár a bántalmazással… ? Miért az egyedülálló szülők a bűnbakok? 

Miért én vagyok a kiátkozott, amiért nem megyek bele még egy olyan kapcsolatba, ami számomra nem építő jellegű, így a gyerekeim számára sem lenne az? És mi van a tisztességes családapákkal, akik státuszszimbólumként a luxusautó mellé luxuszszeretőt tartanak? Az családmodell? Annak meg kell veregetni a vállát, hogy fasza csávó vagy öcsém, mert családod van? Az ilyen családban felnövő gyerek ezt nem érzékeli? Az a gyerek nem tud semmit, az nem lesz deviáns? Nem lesz rossz tanuló, nem nyúl élvezeti szerekhez? Annak a gyereknek tökéletes az élete, mert nem egyszülős a családmodell? 

 

Úgyhogy ezúton gyermekeim elkorcsosulása ellen keresek férfiembert háztartásunkba. Mindegy milyen, lehet bántalmazó szóban tettben és írásban is akár, lehet alkoholista, meg függő, bármitől, sőt legfőképp az anyjától függő, de mindenképp gyermekeim lelki épségét szem előtt tartva kell egy férfi! Jelentkezéseket az üzenet a bloggernek linkre kattintva várok!

 

 

kép: http://www.gratisography.com/#people 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!