SoulStriptease

elronthatatlan pizza, még nekem is sikerült finomat alkotni

Nem vagyok konyhatündér ilyen, olyan okok miatt. Gyermekeim imádják a nagymama főztjét, aki azzal segít hogy süt főz. Viszont néha úgy alakul, hogy elő kell vennem a sütési-főzési tudományomat.

A kicsi hetek óta nyúz, hogy csináljunk pizzát. Remek, én és a kelt tészta, ajjjajjjjj, vajon mi lesz ebből?

Legnagyobb meglepetésemre, óriási siker.

Tészta: 300 g búzaliszt

              1 tasak szárított élesztő

              1/2 teáskanál cukor

              1 teáskanál só

              3 evőkanál olaj

              125 ml (meg vagy két löttyintésnyi) langyos víz

Mindent bele egy keverőtálba, és hajrá, addig dagasztani géppel, vagy kézzel, amíg el nem válik az edény falától. Ez pár perc. Kalóriaégetőnek is jó. Majd meleg helyen, kb kétszeresére keleszteni, olajozott, vagy sütőpapíros tepsin nyújtani.

15978531_1218668674837549_1636258391_n

Feltét: feltétlenül, és korlátlanul variálható. Mi most tejföllel kentük meg a nyers tésztát, majd szárított, olajban eltett fűszerezett paradicsomot, mozzarella sajtot tettünk rá. Bacon-t szeleteltünk, serpenyőben megpirítottuk, majd gombát szeleteltünk rá, és megdinszteltük, pici sóval, borssal, majd  a tésztára halmoztuk. Ezek után rukkola és reszelt sajtréteg került rá. Be a sütőbe, és 200 fokon, 15 percig sütöttük. Közben persze toporogtunk a konyhában, mert az illatok isteniek voltak, de hát na, vártuk a csodát.

15941658_1218668428170907_1825298591_n15970460_1218668414837575_2126962514_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Csörömpölt a sütő órája, kivettük a remekművet. Gyors szeletelés, és hipp-hopp el is tűnt a pizza. Mindez nem tartott tovább egy óránál, evéssel mindennel együtt.

15978502_1218668318170918_1110392991_n

Ha van kedved próbáld ki! Nekünk bevált.

 

 

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a kisdoro közösséghez a Facebookon!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Gabriella Sepsi says:

    Hasonlóan készítem, de nem kelesztem, mert a sütőben sütés közben is megkel. Finom , piha, ropogós és az alja sincs elégetve, mert azt nagyon nem szeretem. Ki lehet próbálni így is. Akkor lehet, hogy evéssel együtt legfeljebb 45-50 perc lesz.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!